Očuvanje životne sredine | Moj Kiosk

Očuvanje životne sredine

Odgovorno upravljanje poslovnom dokumentacijom

Kao savremen i odgovoran poslovni sistem, naša kompanija se zalaže za očuvanje životne sredine za dobrobit svih budućih generacija, dobrobit naše dece i svih članova zajednice. U skladu sa tim predstavljamo vam načine na koje sprovodimo te aktivnosti u okviru svog poslovanja.

Poznato je da tona recikliranog papira čuva prosečno 17 stabala od seče, tako da mi u toku jedne godine, reciklirajući oko 30 tona otpisane dokumentacije, sačuvamo oko 500 stabala. Može se zaključiti da godišnje na ovaj način sačuvamo po jedan park.

Principi održivog razvoja, o kojima vode računa vodeće svetske kompanije, sadržani su u našim svakodnevnim radnim procesima, te su tako obezbeđeni uslovi za racionalno i održivo upravljanje otpadom. Zaštita i unapređenje životne sredine, zaštita zdravlja zaposlenih je princip koji ugrađujemo u naše svakodnevne aktivnosti.

Reciklaža elektronskog i električnog otpada

U okviru zaštite životne sredine, poseban deo našeg angažovanja predstavlja reciklaža električnog i elektronskog otpada. Sakupljanjem IT otpada i njegovim uništavanjem smanjujemo znatnu količinu otpada u našem okruženju.

U našoj kompaniji zastarelu IT opremu, veliki broj monitora, desktop i laptop računara, štampača itd. redovno šaljemo na reciklažu, pazeći pri tom da nema nekih nepravilnosti u samom procesu.

Ovo je samo još jedan od načina kojim naša kompanija štiti i čuva životnu sredinu, smanjuje sirovinske resurse i na taj način čuva materjale iz prirode kojih ima u ograničenim količinama, štedi energiju i sprečava veće uništavanje životne sredine.